>

Tuesday

♥ Rumah idaman ♥

0


assalamualikum !!

lama sungguh tak update blog nie..

  RUMAH IDAMAN tepi ade laut ohhh asyikk nyee...ngehgeh =PP


haa harini kita nak bercerita tentang rumah idaman,korang mesti ade rumah idaman kan ?
sebenarnye rumah tak perlu nak besar kalau dah ade rumah tu kira korang patut bersyukur tauuu...
patot nye kite nie yang hidup senang lenang nie perlu bersyukur sebab hidup kita tak susah , tak tido tepi jalan , meminta-minta sedekah dll...
yang mana dah ade rumah sendiri tu bersyukur lah okee =)
yelahhh sekarang rumah mahal bukan murah mcm dulu2 pun..
sebenarnye tasha agak kesian dekat orang yang dok duduk tapi jalan , tido pun tepi jalan , makan bekas org..mmg kesian kite nie duduk dekat MALAYSIA pun masih je ade org2 mcm nie kan...
taktahu lah kalu2 dorang nie pemalas nk cari duit atau sebab2 tertentu tapi kalau nk hidup senang perlu ade usaha dalam mencari rezeki halal tak gitu....sekarang nk cari keje tk susah mcm dulu walaupun ramai ade ijazah kalau dah rajin ade usaha nk berjaya setakat spm , pmr apelah sgt org dulu ade jer yang tk bersekolah boleh jer berjaya sebab ape dorang boleh berjaya sebabnye dorang ade usaha kalu dah ade usaha mesti ade kerajinan dalam diri haaa tulah org tua2 selalu kata (USAHA TANGGA KEJAYAAN) kalau tak ade tangga mcm mana nk naik kan mcm tu jugak usaha perlu meningkat jgn lah sekali dah cuba terus je putus asa kena lah terus mencuba , cuba dan cuba sehingga berjaya walaupun kejayaan tak seberapa tak pe mula2 cuba mungkin kalu kite bersabar pasti usaha kite tak sia2 selama nie kannnn... ^___^

Sunday

♥ Pink 0oh Pink 0oh ♥

0

Ehh!!kenapa perempuan suka warna pink ha?
ehem2!!Tasha pon sebenarnye suka giler2 sama itu PINK winkwink ^-^
(tapi tasha masih waras oke blum nak gilerr )
cehhh!!haha
~
Kebanyakanlah  perempuan mmg suka pink mungkin kerana pink merupakan warna yg lembut dan tenang. 
apabila seseorg perempuan memakai baju atau tudung berwarna pink,perempuan tersebut akan
 kelihatan feminin serta keayuanya ..Ewahhhh ayuuu lah ehmehm...=PP

(ehhh!!tapii kan kan tasha tersangat jarang nak memakai baju ala~ala pink gitu..haha)

tapiii kan kan tasha mmg sangat2 menyukai PINK wooott^^
ntah la mcm yg dinyatakn di atas 
perempuan mmg suka pada Pink
bagi tasha la Pink ni mmg tersangat sesuaii pada perempuan
kalau yang minat nie si jejaka ehmm
pasti nye die digelar si jambu batu opsss!!
(Jambu) ^^
tasha  kalu jumpa bnde yg wrna pink nie mesti
pandang bende tuh den belek2 last2 takdapat beli..uwaaa..DUIT TAK CUKUP haha
kalu tadapat  mesti akan terasa begang
eeeiii!!nak pink tu nk nk hehe!!nak buad collection katanye ngehgeh..=PP

{dlm hati berkata} ~ ( pink wahhh nak tu nak tu duet tade tadapt beli ~_~ erkk )

baru2 nie tadela baru mne pon time besday tasha lah kn
ayah tasha bg hadiah nak tao tak ape adiah nye tu?
(tanak tahu ker?adesss!!tape2 tanak tahu tetap bg tahu) haha
ayah belikan tasha handphone tawww!!Ceh bangga pulak an!!


Taraaaaaa!!! ^_^




♥ sony-ericsson-vivaz ♥

Telefon ini mempunyai rekabentuk 
yang menarik, badannya mempunyai
lengkungan yang sangat selesa apabila di pegang.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ape yg tasha suka se vivaz nie terutama 
camera lerr 8.1 megapixel (perhh terbaikk)
Video HD beb mmg terBAEkkk wok
byk gak saya upload video lagu smua2la..
 (teruja ngn HD)
touch screen bagus tak la seteruk 
aino ayah tasha tu..haha
(amboi!kutuk hp bpak nmpak)
Game byk gak saya download ke hp vivaz nie..
yg game pon best jugak screen nye
perhhh dahsyat tuhh..mcm guna psp jer..kikiki!!
yang pasti se vivaz nie BEST jugakkkk
ehh !! handphone pon tak perfecjugak
mesti ade yg kita tak puas misalnye speaker se viviaz nie
ehhh!hampehh...tapi bila beli mini speaker
wooootttt!!TERBAIKK beb tak terkata..
mini speaker snang nk bwak kemne2
cucuk jer kt se vivaz tu g pon kn
snang nk cri  mini speaker nie sbb vivaz 3.5mm
kalu bateri se vivaz saya pkai da tntu cpat keabisan bateri
sebab2nye kalau keluar kmner2 la psti nye se vivaz ku nie jadik mangsa
saya,kwn2 haha!! da kuar tu mesti la nk snap2 gmbar kn kn
ape guna pkai hp se vivaz nie

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

HAAaaaaa!!yang pink nie pulak sepatutnye jadi kepunyaan saya..tapiii



disebabkn tiade stok tadapat la  memilikinye..
kalau mahu nie kena oderr..erkk aritu sebelum besday
ade oder nie kaler pink auww..
bila nk amik apek cina tu ckp
(amoi ar se viviaz yg kmu mahu tu blum dapat lagi la amoi)
perhh!tersangt bengang kot..
last2 cri kt mner2 la yg ptut singgah
pegy2 semua tmpat pink tu tetap tak terlihat..
erkkk!!hampehhh!!
last2 beli yg kaler ruby tu yg dlm gmbar atas tuh..
tapo la sabor jela den..nk buad mcm mno
pink tu tadapat dimilikie
tapii den tak kesah pon
ape yg den dapot tu la kepunyaan den ...
SANGAT BERPUASHATI DENGAN APE YANG DIHADIAHKAN ^___^
!!(^__^)!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Warna & wanita


PINK
Warna pink sering sekali dihubungkan dengan 
cinta, Warna pink juga dapat 
menyimbolkan kewanitaan
Warna ini melambangkan 
romantik dan feminim. Warna pink
mempunyai sifat dalam 
kepasrahan, Biasanya
warna pink adalah orang yang
sangat ceria! Hidup Pinky yeahh!haha!..

UNGU 
Wanita yang suka warna ungu adalah: 
Seorang murah hati, 
Merdeka hatinya dan tidak mahu diperintah. 
Penuh inisiatif, 
Pandai tetapi tidak emosi, 
Dingin dan kehendaknya meluap-luap, 
Jarang berjaya. 

HITAM 
Wanita yang suka warna hitam adalah: 
Seorang yang suka bermurung, 
Prihatin, 
Kuat menghadapi petaka apa sahaja, 
Tidak mudah terpengaruh, 
Setia pada suami, 
Hatinya baik dan cepat tersinggung. 

BIRU MUDA 
Wanita yang suka warna biru muda adalah: 
Seorang yang suka merendahkan diri, 
Suka mengalah, 
Suka berkorban peranan, 
Cerdas, 
Pandai dan berotak berlian. 

KELABU 
Wanita yang suka warna kelabu adalah: 
Seorang yang suka sekali mengelamun, 
Romantis, 
Sabar, 
Tenang tetapi hatinya suka mengembara, 
Suka mengada-ngada dan gossip. 

MERAH 
Wanita yang suka warna merah adalah: 
Seorang yang berwatak berani, 
Emosional dan tegas, 
Tamak serta serakah, 
Tahan melarat dan suka hidup bersenang-senang. 

BIRU 
Wanita yang suka warna biru adalah: 
Seorang yang setia paa suami, 
Senang pegang wang, 
Kuat kemahuan, 
Berterus terang dan jujur, 
Cepat memberi maaf dan tegas. 

KUNING 
Wanita yang suka warna kuning adalah: 
Seorang yang amat menyukai ilmu, 
Gemar membaca, 
Tekun dan cerdas, 
Tabah menghadapi cabaran. 

PUTIH 
Wanita yang suka warna putih adalah: 
Seorang yang mempunyai perangai yang suci bersih, 
Fikirannya tidak banyak prasangka, 
Berkata benar, jujur dan rendah hati, 
Ramah dan bersopan-santun, 
Kuat menerima ilmu, 
Damai dan berubah alam fikirannya, 
Suka menolong dan hidup dalam bertawakal. 

COKLAT 
Wanita yang suka warna coklat adalah: 
Seorang yang mempunyai sifat keibuan, 
Suka merendah diri, 
Sopan dan halus budi, 
Hatinya sentiasa was-was kerana takut salah. 

HIJAU 
Wanita yang suka warna hijau adalah: 
Seorang yang subur dan damai, 
Cintakan kebahagian, 
Tidak suka perang, 
Patuh pada agama, 
Teguh pendirian hingga kelihatan agak kolot. 











Thursday

♥ my new babies ♥

0

auwwww!! 
kite dapat baby baru arrr...
eeeeee shukew-shukew
sgtsgt chomeLLL!!
sblum mieow  nk beranak 
asyek2  mieowmieowmieow!!
pening pale dibuad nye..
igt iya shaket tgk sehat walhfiat je tuh..
jengjeng!! saya usha2 la tnung lame2.
ohhh!rupe2nye mieow nk beranak dah.
auwwww!!time tu saya lah yg pling-pling
excited
hihi!!
time tu tgh mlm dlm jam 12am mcm tula..
perhh lame giLerr kot nk tunggu sekor-sekor kuar
bpe jam kot tak silap smpai ke subuh
perhh!!dahsyat tuhh!!
mieow nie beranak kt bilik tasha
time iya beranak tu ayah,mak,adek dah tito..
tasha  je tak tito dok tunggu baby omel kuar..heee!!
(AYAT NGADE2) =P
after tu tngu dan tngu dan tngu..
mieow tasha nie agak begap sikit wktu nk beranak tu.
ade ke patot iya biar je baby tu mcm tu
after da kuar..
tasha pon ape lg tlg la bersih kn 
eeeeeii!!agk geLi skit part yg nk bersih kn tu..
hehe..kn ade bnde kt bdn bby tu ermm..
yg  lendih-lendih tu..huhuhh!!
tpi after tu tak geli dahhh..
lame gak an kucing beranak..
baru 1 kuar tu pon ambil bpe jam..
ishhhh!!
tpi alhmdlilh tasha dapat 3ekor baby Ch0meLL 








Tuesday

♥ merayapppp bersama mereka ♥

0

Sabtu/Ahad

SABTU: di bukit bintang  ^^
AHAD: di bukit jalil  ^^













Saturday

♥ Novel Cinta Di Hujung Sejadah ♥

0



novel nie saya beli pada hari jumaat 4/03/2011

tiba2 hati nie mahu membeli novel Cinta di Hujung Sejadah
apesalah nye sekali sekala keluarkan duit beli novel nie..(taksalahponkan)
 amat2 berpuas hati dengan hasil cerite tersebut...
walaupon baru sekerat baca tapi tasha dah mule
minat terhadap novel nie... ^__^ (chaiyokchaiyok)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Watak:

Cinta -:
seorg ank yatim die kehilangn ibu nye ketika masih kecil,ayah nye telah berkahwin laen,cinta
mmpunyai seorg ibu tiri dan 2 org saudara tiri..(cantik dan anggun adalah saudara tiri Cinta)..

Anggun-:
suka mnyendiri , pemurung dan pemarah org nye tidak suka digngu..

Cantik-:
yang bertubuh gempal,suka mngumpul barang yg cntik2 dan suke berhias..

Makky-:
jejaka yg digilai oleh Anggun,Cantik,dan jugak Cinta ,yang baru berpindah tiggal berdekatan dgn
rumah Cinta..

Mama Alia-:
ibu kepada anggun dan cntik jugak ibu tiri kepde Cinta.


Neta-:
sahabat kepda Cinta dan jugak kawan sekolah Cinta yg sering mnberi sokogan terhdap cinta

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sinopsis: 

DIA BERSYUKUR. Allah mengabulkan doanya. Mengizinkan dia menjejaki tanah suci. Dan begitulah juga dengan perjalanan-perjalanan lain ketika menyusuri jejak nabi, seperti di Masjidil Haram. Ketika melihat Kaabah, bangunan hitam persegi yang wangi dan memancarkan wibawa itu, air matanya tidak berhenti mengalir.

Namanya Makky Matahari Muhammad (Makky) dan Cinta menyimpan nama itu dengan baik di kepalanya. Bukan kerana salam yang diucapkan lelaki itu kali pertama mereka bertemu. Akan tetapi kerana kehadirannya membawa pelangi dalam hidup Cinta.

Belasan tahun Cinta hidup sebagai anak yatim, Cinta langsung tidak pernah melihat wajah ibu kandungnya. Ayahnya melenyapkan setiap jejak wanita yang Cinta kasihi itu dengan sempurna. Tatkala ayahnya menikah dengan Mama Alia dan membawa dua saudara tiri tinggal bersama, Cinta semakin tersisih.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

♥ rombongan merisik ♥

0

Merisik siapa ? jeng jeng...haha..BUKANLAH ish apelah korang nie kesitu pulak hohoho..



[sabtu]
[05/03/2011]

Rombongan merisik ^^ toinktoink...
sape merisik sape?
hem2! saya lah ^^ org merisik saya...haha!!(gempak je) tade arh gurau jer...
yg sebenarnye tasha cuma ikot rombong merisik belah lelaki..
al maklumlah laki nie saudara  jadi kena la ikot...
saje nak jadi penyebok...huh!
kami buad ala2 biaser jer...SEMP0iiii!!! ^__^
nama si lelaki  : AkmaL Adam... [age:20thn]
si perempuan pula : NuruL Shafinaz  [age:19] [kot tak silap la] huh!!...
muda je lg..bln 6  nak bersanding dah cepat kn...
perempuan nie asal perak..
tadi waktu kita org dlm prjalanan nk menuju ke destinasi
ade la sikit masalah.. biaser ler org kL nk ke perak 
alhmdlilah kmi selamat smpai ke destinasi tersebut...
ape lg smpai2 semua muke penattt je...terutame si kak Farah nie ha...asyek2 lapo lapo...dah smpai tu kita org bersalaman la ngn keluage perempuan tu...sebelum mkn ade bace doa ...den after doa tula kita org dapat mngisi perot masing2...hahaha!!makan la ape lg...perhhh...mknan yg dihidang tu sedap jugak...tasha smpai tambah 2kali tuh..yg si antie tasha nie ckp...(Amboiiii!! tasha oi selera benar ang mkn)..[mne xnye lapo kot]
den after mkn la baru bncang psal hntaran smua2 lah yg berkaitan jupe ngn perempuan tu....
apelg bergambar la kami semua lalalaa...dh abes bncang rilex jap..
den tasha,mama,antie,kak farah nk ke toilet antie dulu masuk,baru farah..
tasha ngn mama dok berebut mcm budak2 daa...haha!!mama suro tasha masuk 
lepas dah sudah tu..mama pulak msuk tgh dok tungu die jap borak la ngn antie dulu tgh borak2 adelah sorang mamat nie ermm comel la jugak..(cehh!gedix kjap)huh..die lalu kt sebelah tasha den die hem2 kt tasha..tasha pon apelg
 (gedix sebentar)..huh..cehhh!sbenarnye tade gedix mne pon..layan biaser je...si mamat nie g dapor 
sbb nk mkn die tgh dok mnguyah si antie nie dok sebok borak ngn mamat nie..yg mamat nie pon layan jela..die angok2 bila org ckp..huh..den tasha pon mnyampok..tasha ckp: antie oi jgn la kacau die kn tgh mkn tu...yg si antie nie Amboiii tasha ...pastu tasha senyum malu2..haha...begong....after dh selesai smua..BALIK la ape lg..
si mamat tu la yg tlg tnjuk jln keluar die hntr skerat jln je..mamat nie dok usha2 lak sebelum kita org nk gerak....ewahh!
(npe nk mtak num phone ke?haha) dh terlambat oke...haha(perasan lebih)
tape2 jgn risau la mat nty kita jupe lg dihari laen..nty kita borak2 la yea mat...hahaha!!!
dlm prjlnan tak jauh dri kawasan perumahan si perempuan tu..kita org berhenti la kt surau tepi jln nk smbhyang jap..^^ pstu tungu jap org yg msih smbhyg tu..tasha lepak2 la kt luar kete tgh dok bermsg tibe2 kn kn ^-^  adela kete jip nie brwrna merah org yg pandu kete tu kn kn..huh!..mat salehh beb...woaa!! COMELLLL!!!nak tahu tak ape mat saleh tu buaddd...diee lambai tangan kt tasha lahhhh...haha(perasan kjap)..wutwut!!tu pon sebb mama yg perasan mat saleh tu dok lmbai tngan..tasha pon auwww...lambai blik kt die...yg si mat saleh nie perhhh..tersegeh2 naseb awak comelll..^__^ ....wehhhh!!rugi rugi napelah mat saleh tu tak patah balik je kita jupe facetoface kannn...hhahaha...mesti gagap2 nk ckp ngn die...tibe2 ade suare nie woiii yg ang pegi lambai tgn tu pepasal haaa??nak ngade2 pulak..haha..rupe2 nye ayahh la ade kt depan tak perasan pulak..huh!!!.....
( dh lah smpai disini jela kisah nie )>>>><<<<


--------------------------THE END-------------------------------






Thursday

♥ "SAYA SINGLE-MINGLE" ♥

0





 heyy saya single...
 heyy single tu saya...
kalu da bercinta tu mesti la kita couple kn kn...
tapi masalah nye lelaki nie bukan boleh percaya sgt pon kn..
laki nie tahu guna ayat maniss je lebih..janji je lebih mcm kelinggg!!!
ckp tula nie la tapii ape pon tarakk...
bila nk mngayat sorang pmpan nie bukan main lg nye...
tunjuk yg die tu bagusss la sgt kn..(perhh!!mnyampahh nyee
mmg tasha tak pernah couple pon..yupp ckp jujur la nie (TAK PERNAH oke)...
sebb tasha nie jenis ssah nk pecaya org lg2 yg budak2 zman skrang mmg payah nk pcaya...
 bukan nk jual mahal sgt..tapi tula  susah nk pecaya org..
sbb org skrang suka ckp putar belit (mcm kelingg)...
dorang couple pon sebab ape?sebb dorang tak boleh tade teman jadi nye sunyi..
itu sbb dorang perlu couple,teman..tapi ade setengah org nie suka amek ksempatan
keatas org laen..misal nye la
[cth: duit disebab duit la dorang sngup mngadaikn maruah..
sngup menipu psangn sndri..buad bnde bukan2..kerana duit..sngup tido dgn laki org....
(maafff kalu ade yg terase)..bukan ape cma nk bgthu jer...
sebab laki n prmpuan skrang samer jerr (2x5) samer2 bodo,samer2 bangang...
sekarang susah kn nk jupe org yg betol2 sayang kn kita...
yg mne dah d pasang tu jage la elok2 jgn nk mnyaketkn hati sesame sndri..
ego tinggi langit..marah tak bertempat..kalu yea pon kne tnye elok2 jgn nk marah2..
kalu d sesuatu terjadi siasat dulu jgn nk main redah je...
tak pon bincang elok2..oke kawan2..


tasha nie bukan baek sgt pon tpi bole
 la jugak diketegori budak yg BAIKK..(tetttt) haha.
tasha baru terbaca satu artikel tentangcouple nie sbenarnye HARAM..
ushhh!! bru tahu knpa jadik begini...
mcm nk tanak je bercinta..siapa perasan?((angkt kening)) ^^ haha...
mama n abah selalu tanye mane pkwe?
takan kot muke lawa2 gini tade yg nk kot?
((hoihoi!agk2 la lawa la sgt..jgn nk puji2 k)) den tasha pon ckp laa
{ape pkwe ermmmmm!! tanak la ade pkwe sape
 nk tasha nie ha org xpandang la..sekarang laki nk yg
 ((cntek,lawa,pndai,berduit)) tasha nie ape ade
(lawa pon tak,pndai pon tak,berduit pon tak)...
{oit apesal semuaa taktaktak haa}hmpehhh!!..haha..
tapi kan tasha sgtsgt bersyukur yg teramat la ..
sebb tak telibat dlm dunia percintaan atw couple..
bukan tade perasaan..ade tu ade jugak tapi itulah yg terjadi
tade org yg mahukn  pon..  (cehh!ayat mcm sedih jer)...
kenape ekk knape!! tasha nie tak macam org laen ade teman lelaki knpe ek?
terpikir jgk ape sbb tade ehh..npe buruk sgt ke nie ha? ke awk nk yg lawa?
atau lngsung tade ciri2 idaman lelaki ? makkk aiii!!takan kot tade..
saya xmhu jdi ANDARTU.. Ohhhh NOooo!!! takmahu-takmahu...
((kang tapasal2 nyayi lagu cri jodoh kang)) HAHA......
((rupa paras,harte))  xpdng lahh..tasha terima seadanye..
tpi tak thu la org tu kn nk yg mcm mne..ape yg tasha mhu kn hnye seseorg yg bole
 membimbing tasha mnjadi seorg yg lebih baik..
(mklum la sy bukan baek mne pon biaser la manusia)..
mesti la ade buad ksilapn/ksalahn..segala pertemuan,jodoh,
biarlah allah yg tntukn..ape yg diberi oleh nye terime dgn
 redha..ape yg diberi nye itu la yg terbaekk buad tasha..
wlaupon adekala sesuatu kejadian yg tak diingini belaku...
kita hnye merancang allah yg berhak menentukn...
blablabla...ade tak sape2 yg blum penah bercinta sakan mcm tasha?? 
ade tak? kalu ade meh join group tasha ((andartu)) hahaha!!acah jer ^^ ...
kawan2 selalu tnye benda yg samer berulang2kali...
((tasha pon da bosan nk jwb erk)) 
{tasha npe kaw tanak cri pkwe haa?
 xteringin ke ha? cuba la jgn JUAL MAHAL sgt...} 
kalu ade org nk tu terime je jgn jual mahal..
((ceittt!!aku bukan jual mahal la weh ntah la aku tatahu kenape 
aku tak minat nk bercinta couple nie semua..
aku sikit pon tak minat..aku RIMAS doe..!!!))
yupppp!!mmg rimas yg teramat...ade pkwe fenink lalat dibuad nye..
bukan mnyenangkn tpi sebaliknye..
saya lngsung tak hepi malah mnyaketkn hati..jadik sy buad keputusan
saya TAKNAK BERCINTA MAHU PON COUPLE!!..tettttt!!muktamat..
tapi kn kalu dah jupe yang sesuai ape salah nye saya cuba dulu kn kn..hahaha!!!

                                     ..^__^.. (No CoupLe No LovE.. ^__^ ..

                                                                                                                      

                         ~~~~~~~~~~~~ THE END ~~~~~~~~~~~~~

Saturday

♥ SUKA TAK SUKA ♥

0

        ˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙✿*゚゚・✿.•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•✿*゚゚・✿˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

        Ape yang saya suka

                             ✔ : saya suka awak ❤ hihi!!
                                      ✔ : gula-gula
                                      ✔ : coklet
                                      ✔ : susu
                                      ✔ : warna pink+hitam+putih
                                      ✔ : mieoww (kucing)
                                      ✔ : nyayi sorang2
                                      ✔ : benda yg comeL ^^
                                      ✔ : makan sikit-sikit
                                      ✔ : aiskrimm (yumyumy)
                                      ✔ : diam (kdg2 byk ckp)
                                      ✔ : buat org marah lahh =(
                                      ✔ : senyum ◠‿◠
                                      ✔ : buat tak tahu
                                      ✔ : tengok cartoon
                                      ✔ : duduk rumah
                                      ✔ : kumpul patung
                                      ✔ : buat muka
                                      ✔ : lepak ngn kawan
                                      ✔ : melatah (kdg2 je la kalu terkejut) hehe!!
                                      ✔ : online
                                      ✔ : buat hal sendiri
                                      ✔ : kawan yg sekepala
                                      ✔ : keluar malam
                                      ✔ : buat bodoh
                                      ✔ : ckp bukan-bukan
                                      ✔ : kacau org
        
       ˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙✿*゚゚・✿.•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•✿*゚゚・✿˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

                    Ape yang saya tak suka

                             ✘ : org yg berlagak
                                      ✘ : tak reti nk hormat org laen 
                                      ✘ : ckp putar belit (mcm keLing)
                                      ✘ : mintak duit org 
                                      ✘ : byk songeh
                                      ✘ : musuh dlm selimut
                                      ✘ : kawan mkn kawan
                                      ✘ : tak ade sopan
                                      ✘ : kaki perempuan (plyboy)
                                      ✘ : minum benda haram 
                                      ✘ : perokok
                                      ✘ : penipuu
                                      ✘ : tak jujur
                                      ✘ : pengotor
                                      ✘ : buat bende yg tak elok
                                      ✘ : cakap besar
                                      ✘ : marah org suka hati
                                      ✘ : popet popet (phm2 jela)
                                      ✘ : tak menepati masa/jnji
                                      ✘ : pikir bukan-bukan
                                      ✘ : gelojohhh
                                      ✘ : suka amek kesempatan 
                                      ✘ : tak reti bahasa
                                      ✘ : suka ungkit 
    
       ˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙✿*゚゚・✿.•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•✿*゚゚・✿˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙